Lentuankosken hanke

Soranlevitystä Lentuankoskella. Työlle ahnetta porukkaa saapui talkoisiin 13 henkeä. Tarpeellista kalustoakin oli käytössä Niskan parkkialueella. Kaksi mönkiäistä peräkärryineen ja Komulaisen Pertin Traktori pörisivät innoissaan kuin mehiläiset kesäaamuna.

Sitten toimiin. Sopivaa kutusoraa oli Piipposen Jorma seulonut ja völjännyt niskalle sovitun määrän. Sen verran työlästä puuhaa oli seulonta ollut, että Jorkki arveli sen olleen uransa viimeisen…

Kun työnjako oli selvä, sorat kipattiin Kilposen Keijon laatikoihin ja Mehtävaltion kärryyn. Mönkijöillä maa-aines kuljetettiin pitkospuita pitkin niskalle. Sieltä se nousi ihmeen kevyesti kottikärryjen päälle, ja vielä ketterämmin soralähetys heilahti kutukuoppiin. Voi sitä riemun hetkeä kun niskalla parvi harjuksia keksi uuden leikkikentän.

Myös veimme veneellä kaksi soralähetystä länsirannan lohkolle. Myllyväylän suu on tunnettu kutualue, ehkä kaikkein paras.

Ahtosen Juha työheli kodassa ja loihti maistuvan gourmeen. Esitin porukalle että tuolla esityksellä voin suositella Juhaa vaikka Kalevalan Taimenen ja Kuhmon Perhokalastajien jäseneksi. Kelpo mies! Ensimmäinen testi on läpäisty. Ja kiireisenä miehenä tuskin ennättää verottaa Lentuan tai minkään muun vesistön taimenkantoja…

Voimakas kiitos talkooväelle. Aika olkoon tuomarimme!

Antti

takaisin