Alkukesän istutukset

Kalevalan Taimen on luvannut laittaa jokaisen jäsenmaksuista saadun euron taimenten istutuksiin. Ongelmana on se, että nollikkaiden (vastakuoriutuneiden) ja yksi- ja kaksivuotiaiden istutusaika on rajallinen. Kun taimen on käyttänyt ruskuaispussinsa, alkaa olla kiire. Sen takia olisi tärkeää, että jokainen maksaisi jäsenmaksunsa hyvissä ajoin. Onneksi Kuhmon kalan Pekka tuli vastaan ja antoi meille reilusti maksuaikaa.

Tänä keväänä ostimme nollikkaita 750 eurolla eli 25 000 kappaletta. Sama rahamäärä käytettiin yksivuotiaisiin eli niitä saimme 1050 kappaletta. Myöhemmin syksyllä on tarkoitus ostaa kolmivuotiaita, mikäli uistelukisoista saadaan tuottoa. Tietysti jokainen, joka haluaa saada kunnon vastustajan siiman päähän tai verkon silmään, voi osallistua maksamalla jäsenmaksun. Tilitiedot löytyvät kohdasta liity jäseneksi.

Alkupalaverissä muistellaan edellisten istutusvuosien istutuspaikkoja. Uusia kohteita etsitään ympäri Kuhmoa.

Taimenet nostetaan haavilla kala-altaista.

Soppajonoon järjesty. Yksivuotiaat jaettiin viiteen yhtä suureen kasaan. Pussiin lisättiin happea ja jäitä.

Yksivuotias. Rasvaevä leikattu. Kasva isoksi. Ilmoita havainnoista.

Saavit pakattiin kolmeen autoon ja Hondaan.

Istutuskohde pitää valita niin, että istukas pärjää siinä kolmekesäiseksi. Kesät ja talvet.

Kylmää, hapekasta vettä.

Mikäli istutus onnistuu eli istukas selviytyy ahneista kalamiehistä ja muista pedoista, kala tulee kutemaan tänne takaisin.

Vielä virkeänä. 

Kalamiesten tietotoimisto tietää kertoa, että KaTan istutukset ovat tuottaneet tulosta. Suurimmat taimenet ovat saavuttaneet jo 80 cm:n ja yli 5 kg:n painon. Tämä tieto on todistettavasti tosi!

takaisin